راهنمای خرید میکروفون برای کانال یوتیوب

خرید میکروفون برای کانال یوتیوب

مقدمه

یوتیوب یکی از بزرگترین و محبوب ترین پلتفرم های اشتراک گذاری ویدیو است که می توان در آن میلیون ها ویدیو با موضوع های مختلف و متعدد پیدا کرد و صرفا با چند کلیک ساده به تماشای آنها پرداخت اما این پلتفرم تنها برای بینندگان مفید نیست بلکه سود های بسیاری برای انتشار دهندگان ویدیو نیز دارد. هر فردی که در کانال یوتیوب خود ویدیویی به اشتراک می گذارد به ازای میزان بازدید تبلیغات آن ویدیو پولی به دلار دریافت می کند. این درآمد دلاری و نسبتا راحت باعث محبوبیت این پلتفرم برای بینندگان و یوتوبر ها شده و دلیل اصلی این جذابیت است. یوتیوب با توجه به قوانین خود به ازای هر تعداد بیننده ویدیو شما پولی را برایتان می فرستد البته در این قسمت به میزان درآمد یوتیوب و جزئیات مالی دیگرش نمی پردازیم.

داشتن کانالی خوب و جذاب در کنار درآمدی دلاری از یوتیوب نیازمند رعایت نکاتی است. یک کانال یوتیوب خوب در کنار رفتار مناسب، ایده ی جدید و جذاب نیازمند داشتن امکانات خوبی نیز است. این امکانات می تواند شامل میکروفون، دوربین، سیستم مناسب و… شود که داشتن آنان به افزایش کیفیت کلی ویدیو کمک زیادی می کند. البته داشتن تمام این وسایل در ابتدای کار دور از انتظار است و نباید بر روی آنها حساسیت به خرج داد بلکه در ادامه با افزایش درآمد باید خریداری شوند و داشتن شان از ابتدای تاسیس کانال اجباری نمی باشد. در ادامه ی این مقاله در سایت هلپ مارکتینگ قصد داریم ویژگی های یک میکروفون مناسب را به شما معرفی کنیم.

میکروفون برای یوتیوب

ویژگی های یک میکروفون مناسب

حساسیت بالا

قبل از ورود به بحث حساسیت میکروفون باید کمی در رابطه با حساسیت گوش های انسان و معیار های مورد بررسی مون صحبت کنیم. گوش انسان از صفر تا صد و هشتاد دِسی بِل دامنه طبیعی شنوایی دارد(به طور معمول) اما شنیدن صدا های بالای نود دسی بل برای مدت طولانی برای انسان مضر می باشد و در صورت تکرار در بلند مدت به گوش ها آسیب می زند. به عنوان مثال صحبت کردن عادی میان دو شخص صدایی حدود سی دسی بل تولید می کند و ضرر چندانی ندارد. صدای ترافیک، گیتار و زنگ تلفن تقریبا هشتاد الی نود دسی بل است که می توان آنها را بر روی مرز آسیب رسانی دانست. صدا هایی مانند طبل، موتور سواری، کنسرت، هواپیما و شلیک گلوله به ترتیب شماره دسی بل بالاتری دارند و شنیدن آنها برای مدت طولانی خطرناک است. به عنوان مثال شنیدن صدای صد و بیست دسی بل برای بیش از پانزده دقیقه آسیب مستقیم می زند.

حساسیت میکروفون

حال که با این موضوعات آشنا شدیم میزان دسی بل قابل درک یک میکروفون را بررسی می کنیم. به طور کلی هر میکروفونی که بتواند میزان دسی بل بیشتری را پوشش دهد و درکش از حساسیت عمومی بیشتری باشد برای ما کارساز تر است. میکروفون هایی هستند با حساسیت سی یا چهل دسی بل که می توان آنها را معمولی و یا ضعیف در نظر گرفت و در جهت مخالف میکروفون هایی با حساسیت صد دسی بل به بالا نیز وجود دارد. البته ما باید میکروفون خود را با توجه به نیازمان خریداری کنیم به این معنی که اگر کانال یوتیوب شما برای محیطی آرام و با صحبت های معمولی طراحی شده است نیازی به داشتن این مقدار میکروفون با حساسیت نیست و حداقل برای شروع پیشنهاد نمی شود. در این مقاله به علت پیچیدگی زیاد برخی مباحت به توضیح دسی بل و موارد علمی اش نمی پردازیم به همین دلیل آن را به عنوان یک پارامتر برای مقایسه بپذیرید و از جزئیات صرف نظر کنید.

نسبت سیگنال به نویز

فرض کنید دو نفر که یکی گوینده است و دیگری شنونده در اتاقی باهم هستند. این اتاق تلویزیونی روشن دارد و صدایش در کنار صدای فرد گوینده به گوش می رسد. در این حالت صدای گوینده را سیگنال و صدای تلویزیون را نویز می نامیم. به طور کلی سیگنال صدای اصلی و مورد نظر ما است و نویز صدای فرعی و حاشیه ای در محیط می باشد. هر چقدر نسبت سیگنال به نویز بیشتر باشد یعنی صدای اصلی به نسبت اطراف آن با کیفیت بیشتری ضبط می شود و نویز های حاشیه کمتر شنیده می شود. نسبت سیگنال به نویز را معمولا با همان دسی بل اندازه گیری می کنند و درک میزان عدد آن کمی پیچیده است به همین دلیل سعی کنید با مقایسه آن عدد میان گزینه ها پیش بروید و زمان خود را صرف درک این مفهوم نکنید. در میان گزینه های خود که در نظر دارید هر کدام که نسبت سیگنال به نویز بیشتری داشته باشد کیفیت صدای اصلی اش بیشتر می شود.

سیگنال نویز

فرکانس پاسخگویی

فرکانس به معنای تعداد باری است که یک موج صوتی در مدت زمان مشخص تکرار می شود. برای اندازه گیری آن از واحد هِرتز استفاده می شود و به معنای میزان تکرار در یک ثانیه می باشد. پس وقتی می گوییم یک هرتز به این معناست که موج ما در یک ثانیه یک بار تکرار شده. توضیح فرکانس و تاثیر آن در میکروفون و کیفیت صدای کانال یوتوب کمی پیچیده است و مانند مبحث قبلی از طریق مقایسه پیش می رویم. اگر فرکانس پاسخگویی از فرکانس مورد نظر برای ضبط بیشتر باشد صدا به دقت ضبط می شود و در غیر این صورت کیفیت دقیقی ندارد. به عنوان مثال بیشتر ادوات موسیقی هشتاد هرتز تا پانزده هزار هرتز هستند. کلام و صحبت ما همانند ساز های بادی هشتاد هرتز تا دوازده هزار هرتز است پس اگر قصد صحبت در میکروفون را دارید داشتن فرکانس پاسخگویی بیشتر از دوازده هزار هرتز می تواند کلام شما را با دقت انتقال دهد و نیازی به هزینه های سنگین تر نیست.

گستره دینامیکی

گستره دینامیکی نسبت حداکثر دامنه قابل تحمل یک میکروفون به دامنه نویز آن است که معمولا بر حسب دسی بل می باشد و برای انتخاب بهتر از روش مقایسه اعداد استفاده کنید تا دچار پیچیدگی نشوید.

الگوی قطبی

الگوی قطبی میزان حساسیت یک میکروفون در ضبط صدا در جهات مختلف است. به عنوان مثال ممکن است یک میکروفون تنها از روبرو صدا دریافت کند و نقاط کور زیادی داشته باشد. الگوی قطبی یک میکروفون انواع مختلفی دارد که جای بحث آن در این مقاله نیست اما برای تکمیل صحبت یک نمونه از آن را یعنی Omini directional تا حدودی معرفی می کنیم. در این نوع که بسیار هم در بازار دیده می شود صدا از اطراف جذب بیشتری دارد و هر چه به سمت بالا یا پایین میکروفون می رویم کیفیت ضبط صدا کمتر می شود. این موضوع ممکن است بعد از خرید میکروفون نیز به کار تان بیاید و حتما الگوی قطبی میکروفون خود را قبل از چیدن تنظیمات برای ضبط صدای دقیق تر بررسی کنید.

میکروفون برای یوتیوب

نویز گیر

جدا از بحث نسبت سیگنال به نویز برخی میکروفون ها در خودشان قابلیت نویز گیری دارند به این معنا که با تشخیص صدای نویز آن را کاهش می دهند و کیفیت صدای اصلی یا همان سیگنال بیشتر می شود. این نویز گیری تنها به صورت سیستمی نیست و ممکن است توسط ابزار های فیزیکی نیز انجام شود. به عنوان مثال بسیاری از میکروفون ها دارای توری هایی برای گرفتن نویز هستند. این توری ها علاوه بر گرفتن نویز، صدای تنفس و باد اطراف را می گیرند و به افزایش کیفیت صدا و نسبت سیگنال به نویز کمک می کند. علاوه بر این نویز گیر های توری مانند می توان راهکار های دیگری زد تا میزان نویز کم شود. برخی افراد از فوم هایی برای چسباندن به دیوار های اتاق استفاده می کنند تا اکو شدن صدا و نویز های خارجی کمتر شود. این دست ابزار ها علاوه بر کاربرد فنی می توانند به افزایش زیبایی و دکوراسیون پس زمینه یوتیوب شما نیز کمک کنند.

میکرفون یوتیوب

کمترین تغییر در صدا

برخی میکروفون ها با قابلیت های بسیار چشم گیری که دارند اما همچنان کیفیت صدا را آنطور که باید انتقال نمی دهند. به عنوان مثال صدایی که ضبط می شود را به صورت خودکار کمی بم تر یا زیر تر می کنند. در تعریفی خلاصه باید گفت که صدای اصلی ما یعنی همان سیگنال که در رابطه باهاش صحبت کردیم(مثال گوینده و تلویزیون) باید با کمترین تغییر ساختار ضبط شود و تغییر در آن نشانه ضعف میکروفون است البته در برخی اوقات این تغییر باعث افزایش کیفیت صدا می شود و داشتن آن مزیت است اما به طور کلی هر میکروفونی که تغییر کمتری در ذات صدا داشته باشد به عنوان یک میکروفون دقیق تر از آن یاد می شود. البته این مورد را در هنگام خرید به خوبی نمی توان متوجه شد و خودش را  بعد از خرید و به مرور زمان بروز می دهد.

پایه قابل تنظیم

یک میکروفون رومیزی که برای ضبط صدا در محیط های ثابت و بدون تحرک طراحی شده(مانند ضبط پادکست برای یوتوب یا هر پلتفرم دیگری) باید توانایی تنظیم پایه داشته باشد به این معنا که بتوان با توجه به راحتی گوینده و محل قرار گیری او میکروفون را تنظیم کرد و صدا را با کیفیت ضبط کرد. تنظیم پایه باید در تمام جهات باشد و حالت خود را حفظ کند تا بعد از مدتی دچار افتادگی نشود.

همچنین یک پایه با کیفیت برای میکروفون باید مقاومت زیادی نیز داشته باشد تا با کوچکترین ضربه حالتش خراب نشود و وضعیت خود را حفظ کند. این موضوع بیشتر برای میکروفون های ثابت است اما میکروفون های متحرک و کوچک نیز می توانند تا حدودی پایه داشته باشند اما نه به آن منظور که فکر می شود. به عنوان مثال یک میکروفون کوچک و جیبی باید بتواند به یقه لباس و یا جای دیگری نصب شود تا گوینده درگیر نگه داشتن آن نشود.

قابلیت های حمل

میکروفون ها به طور کلی به دو دسته اصلی تقسیم بندی می شوند. یکی از این دسته ها با سیم است و دیگری بدون سیم یا همان وایرلس. میکروفونی که سیم ندارد عموما برای استفاده در محیط هایی است که گوینده برای ضبط ویدیو خود نیاز به حرکت دارد اما برخی از تولید کنندگان محتوا و یوتوبر ها با استفاده از میکروفون ها ی کوچک و بدون سیم با کیفیت نیز ویدیو ضبط می کنند و مشکلی ندارند. در شروع کار می توان بجای این میکروفون ها از میکروفون گوشی نیز استفاده کرد اما قطعا کیفیت بالایی ندارد و باید آن را با دست نگه داشت.

در جهت مقابل میکروفون هایی را داریم که سیم دارند و برای محیط های ثابت و آرام طراحی شده اند. این میکروفون ها به نسبت نوع کوچک و جیبی بدون سیم کیفیت بسیار بالاتری دارند و برای ضبط پادکست و ویدیو هایی از این دست بسیار پیشنهاد می شوند. میکروفون های ثابت و با سیم معمولا توری های نویز گیر و پایه هایی با قابلیت تغییر زاویه دارند اما به طور کلی ثابت هستند و برخلاف نوع دیگر قابلیت حملی در آنها دیده نمی شود.

کنترل و نمایش ساده

هر چه کیفیت میکروفون بیشتر شود عموما پیچیدگی های تنظیم آن نیز بیشتر می شود که معمولا برای افراد کمی گیج کننده است. پیشنهاد می شود قبل از خرید میکروفون به ادوات آن و روش های کنترلش نیز فکر کنید البته که این مورد کمی حاشیه ای است و تاثیر مستقیم بر روی کیفیت صدای تان ندارد.

قیمت مناسب

با توجه به ویژگی های گفته شده هر شخصی می تواند بهترین میکروفون را در بازار پیدا کند اما شخصی برنده است که بهترین میکروفون را با بهترین قیمت بیابد چرا که قبل از به درآمد رسیدن یوتوب و این دست پلتفرم ها تمام هزینه ها از اندوخته شخصی می باشد و برنامه بابت آن هزینه ای نمی دهد به همین منظور در کنار بررسی تمام جزئیات قیمت را نیز در نظر بگیرید و هیچوقت در شروع کار خود انتظارات بالا نداشته باشید

طراحی جذاب با اندازه مناسب

طراحی میکروفون باید جذاب و راحت باشد و اندازه هایش باعث آزار بیننده نشود. معمولا یک میکروفون کوچک تر که فضای کمتری را اشغال می کند مناسب تر است و فضای زیادی از تصویر را اشغال نمی کند.

کلام آخر

ما در این مقاله سعی کردیم تمام ویژگی ها و جزئیات یک میکروفون مناسب برای تولید محتوا در یوتیوب را ذکر کنیم اما به این معنا نیست که در ابتدای کار از شما انتظار داشتن همه ی این جزئیات وجود دارد بلکه سعی کنید در دراز مدت این وسایل را خریداری کنید تا فشار اقتصادی زیادی به شما وارد نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *