مهم ترین خطاهای سرچ کنسول که یک سئوکار باید بداند

به عنوان یک طراح سایت و یا سئو کار، هنگامی که سایت خود را بالا آورده و در اختیار کاربران قرار می دهید، در ابتدا به نظر می رسد که سایت شما هیچ مشکلی نداشته و همه لینک ها به درستی و با سرعت مناسبی در حال فعالیت هستند. اما سوال اینجاست که اگر لینک و یا بخشی از سرور دچار ایراد شده باشد، چگونه می توانیم آن را شناسایی کرده و به جهت رفع آن تلاش کنیم؟

اینجاست که ابزاری به نام سرچ کنسول به کمک ما می آید. سرچ کنسول یک ابزار بسیار کاربردی برای سئوکاران بوده که دارای بخشی به نام خطاهای سرچ کنسول است. این بخش، با بررسی تمامی اجزای سایت شما، می تواند مشکلات و خرابی های سایت شما را پیدا کرده و برای رفع آنان به شما کمک کند.

با توجه به اینکه درک و رسیدگی به این خطاها برای هر متخصص سئو که هدف آن بهینه سازی یک سایت با پتانسیل کامل آن است، بسیار مهم است، در این بخش از وب سایت قصد داریم تا با بررسی همه چیز در مورد مهم ترین و اصلی ترین خطاهای سرچ کنسول، شما را در داشتن سایت روان و بدون هیچ مشکلی بیشتر راهنمایی کنیم.

فهرست مطلب

خطاهای گوگل سرچ کنسول

گوگل سرچ کنسول چیست؟

قبل از آن که به سراغ خطاهای سرچ کنسول برویم، باید یک مروری بر خود این ابزار بی نظیر برویم. Google Search Console یک سرویس رایگان ارائه شده توسط گوگل است که به سئوکاران کمک می کند تا بتوانند نظارتی کامل بر میزان دیده شدن سایت خود را در نتایج جستجوی گوگل داشته باشند. این ابزار داده های متنوعی را در مورد ترافیک جستجو، عملکرد سایت و بسیاری از موارد دیگر ارائه می دهد.

از مهم ترین و اصلی ترین ویژگی های سرچ کنسول می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تجزیه و تحلیل ترافیک جستجو

شما می توانید با مشاهده سرچ هایی که باعث ورود کاربران به سایت شما شده است، ترافیک جستجوی سایت خود را به صورت کاملا دقیق تجزیه و تحلیل کنید. این ویژگی به شما کمک می کند بفهمید کدام کلمات کلیدی بیشترین تاثیر را در افزایش ترافیک سایت شما دارند.

  • بررسی ایندکس شدن مطالب

منظور از ایندکس شدن، لیست محتواهای شما در نتایج گوگل است. با استفاده از Search Console  می توانید ایندکس شدم مطالب را بررسی کنید تا مطمئن شوید که گوگل به روزترین محتواها را از وب سایت شما در اختیار دارد.

 

  • ارسال نقشه سایت

 با استفاده از این ابزار بی نظیر می توانید نقشه سایت خود و URL های فردی را به آن ارسال کنید تا مورد تحلیل و ایندکس شدن قرار گیرند. نقشه های سایت به موتورهای جستجو کمک می کنند تا محتوای شما را به طور مؤثرتری کشف و فهرست بندی کنند.

  • معیارهای عملکرد

می توانید تعداد بازدیدها، کلیک ها و موقعیت متوسط صفحات سایت خود را ردیابی کنید. این داده ها به شما کمک می کند عملکرد سایت خود را در گذر زمان اندازه گیری کنید.

  • ارور ها

 و اما برویم سراغ اصلی ترین ویژگی سرچ کنسول یعنی بررسی ارور ها و خطاهای سایت شما. با کمک سرچ کنسول، عملا می توانید تمامی ایرادات و خطاهایی که کاربر با آن مواجه می شود را پیدا کنید و برای رفع آن ها تلاش کنید. هرچه این ارور ها کمتر باشد، سایت شما نیز از نظر سئو و رتبه نیز کاهش می یابد. در همین مقاله به بررسی چندین مورد از مهم ترین خطاهای سرچ کنسول خواهیم پرداخت.

گوگل سرچ کنسول

چگونگی دسترسی به خطاهای سرچ کنسول گوگل

قبل از آن که به سراغ بخش اصلی مقاله یعنی خطاهای سرچ کنسول برویم، بیایید با روش دسترسی به سرچ کنسول نیز آشنا شویم:

  1. به سایت سرچ کنسول مراجعه کنید(google.com/search-console).
  2. دامنه یا پیشوند URL وب سایت خود را وارد کنید
  3. با پیروی از دستورالعمل های ارائه شده، مالکیت وب سایت خود را تأیید کنید. این کار را می توان از طریق روش های مختلفی مانند رکورد DNS، آپلود فایل HTML، تگ HTML، Google Analytics یا Google Tag Manager انجام داد.
  4. پس از تأیید، می توانید به داشبورد دسترسی داشته باشید و از خطای ارائه شده استفاده کنید.

خطاهای سرچ کنسول

  1. ارور 404 Not Found

معروف ترین و متداول ترین خطایی که در سرچ کنسول خود مشاهده خواهید کرد خطای 404 است. این خطا زمانی رخ می دهد که گوگل سعی کند صفحه و لینکی را که وجود ندارد، تجزیه و تحلیل کند. برای رفع آن، یا اطمینان حاصل کنید که صفحات حذف شده سایت شما به درستی و با استفاده از تغییر مسیرهای 301 به صفحات دیگری هدایت می شوند، و یا اینکه کلا آن لینک مربوطه را از سایت خود حذف کنید

همچنین، یک راه دیگر این است که صفحات 404 سفارشی ایجاد کنید تا کاربران را به محتوای مرتبط با آن محتوا هدایت کند. این روش حتی ممکن است باعث افزایش بازدید نیز بشود ولی باید توسط افراد حرفه ای و با دقت صورت گیرد.

 

  1. ارور خطای سرور(5xx)

 این خطا نشان می دهد که یک مشکل در سمت سرور مانع از دسترسی Google به صفحه می شود. گزارش های سرور را بررسی کنید تا علت اصلی خطا را شناسایی کنید. مشکلات کدنویسی، مشکلات پایگاه داده یا پیکربندی نادرست سرور را برطرف کنید. خطاهای مربوط به سرور معمولا پیچیدگی بیشتری نسبت به دیگر خطاها داشته و حتی گاهی اوقات مشکل از سمت ارئه دهنده هاست و یا سرور شماست و شما کنترلی بر آن ندارید!

 

 

  1. ارور Redirect

 تنظیم نادرست تغییر مسیرها در سایت از علل اصلی بروز این ارور در سرچ کنسول است. برای رفع این مشکل، تغییر مسیرهای خود (301، 302، و غیره) را بررسی کنید و مطمئن شوید که تمامی لینک های شما به مقصد صحیح منتهی می شوند. همچنین، برای افزایش بازدهی لینک ها و کاهش زمان پاسخ دهی سرور، پیشنهاد می کنیم به هیچ وجه از تغییر مسیر زنجیره ای(چند URL متوالی) استفاده نکنید.

 

  1. ارور URL Blocked by robots.txt

فایل robots.txt شما ممکن است آنالیز برخی از صفحات مهم توسط ربات های گوگل را مسدود کند. راه حل این مشکل تخصصی بوده و نیازمند این است که قوانین robots.txt خود را بررسی کرده و در صورت لزوم آنها را تنظیم کنید و مطمئن شوید که صفحات ضروری (مانند صفحه اصلی، محتوای کلیدی) در دسترس موتورهای جستجو هستند.

  1. ارور Not Indexed

این ارور زمانی نمایش داده می شود که برخی از صفحات شما توسط گوگل ایندکس نشده باشند، و به همین منظور در نتایج جستجو ظاهر نمی شوند. برای رفع این مشکل، خطاهای سرور (مانند خطاهای داخلی سرور) را بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که هیچ تغییر مسیر یا برچسب متعارفی به سمت این صفحات وجود ندارد.

  1. ارور no index

 اشتباه نکنید! این ارور با ارور بالایی کاملا متفاوت است. حالتی در سئو وجود دارد که شما می آیید و برخی از صفحات را به عمد دارای یک برچسب Noindex می کنید تا از نمایش آنها در نتایج جستجو جلوگیری شود. اگر واقعا این اقدام شما عمدی است، تگ noindex را همان طور که هست بگذارید. اما اگر غیر عمد است، دستورالعمل “noindex” را از تنظیمات HTML یا CMS صفحه حذف کنید تا گوگل بتواند به تحلیل و بررسی آن بپردازد.

  1. ارور 401

 هنگامی که ربات های گوگل با الزامات احراز هویتی (به عنوان مثال، صفحات ورود به سیستم) مواجه شوند و نتوانند به همین منظور به داخل آن بخش از سایت وارد شوند، شاهد این ارور خواهید بود که مانع از دسترسی ربات ها می شود. برای بر طرف کردن آن اطمینان حاصل کنید که محتوای ضروری و اصلی شما نیازی به احراز هویت توسط ربات ها ندارد. حتی می توانید در صورت لزوم، محتوای جایگزینی برای موتورهای جستجو ارائه دهید که خب البته این کار دشوار تر بوده و نیازمند تخصص بالایی در این زمینه است.

 

  1. ارور 403

هنگامی که ربات ها از دسترسی به صفحات خاصی محروم باشند، با ارور Forbidden 403 مواجه خواهند شد و بنابراین نمی توانند آن بخش از سایت را ایندکس کنند. برای حل آن ابتدا مجوزها را بررسی کنید و مطمئن شوید که ربات ها می تواند به تمام محتوای مرتبط دسترسی داشته باشد. سپس در صورت عدم رفع مشکل، هر گونه پلاگین امنیتی یا پیکربندی سرور که باعث مشکلات دسترسی می شود را بررسی کنید و در آن ها تغییرات امینیتی لازم را اجرا کنید.

گوگل سرچ کنسول

کلام آخر

دنیای سرچ کنسول ها، پیچیده تر از چیزی است که به نظر می رسد. با هر آپدیتی که گوگل و یا دیگر مرورگر های جستجو ارائه می دهد، ممکن است بسیاری از قوانین ایندکس سازی و امنیتی تغییر کرده و همین امر روند تحلیلی ربات ها را نیز دچار تغییر کند. به همین منظور، پیشنهاد می کنیم همیشه خود را به روز نگه دارید و هر چند وقت یکبار به سرچ کنسول سری بزنید تا خطاهای تازه کشف شده را نیز بررسی کرده و با توجه به نوع ارور آن، تغییرات لازم را در سایت خود اعمال کنید.

امیدواریم با کمک این مقاله توانسته باشیم شما را در داشتن سایتی به روز و پرمحتوا بیشتر راهنمایی کرده باشیم. همیشه به یاد داشته باشید که سایت یک بستر پویاست که همه روزه نیازمند رسیدگی و نگهداری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *