همه چیز درباره سیستم افیلیت مارکتینگ، سیستم همکاری در فروش

بدون شک، یکی از ساده ترین و کاربردی ترین سیستم های موجود در فروش و بازاریابی، سیستم افیلیت مارکتینگ(Affiliate marketing) و یا همان سیستم همکاری در فروش است. در سیستم افیلیت مارکتینگ شرکت و یا فروشنده برای فروش بیشتر خود از شخص حقیقی و یا حقوقی استفاده می کند تا به عنوان واسطه و تبلیغ گر محصولی را تبلیغ کند و در ازای آن تبلیغ هزینه ای را دریافت کند.

روش های پرداخت و انواع این سیستم به گونه ای گسترده است که نمی توان برای آن تعریفی کامل و جامع آورد اما به طور کلی در این روش بازاریابی پای شخص سومی وسط می باشد که با تبلیغ محصول دیگری پول می گیرد و به نمایندگی از آن کسب و کار به دنبال فروش است. هر سیستم همکاری در فروش سه شخص دارد؛ یکی از اشخاص مشتری و خریدار محصول است، دیگری فروشنده و شرکت اصلی می باشد که در حال ارائه کالاییست و شخص آخر نیز به عنوان واسطه محصولات شخص دوم را تبلیغ می کند.

در ادامه این مقاله به بررسی انواع سیستم همکاری در فروش و راه های پرداخت آن می پردازیم و شما را با فواید و مزیت های این روش پر سود برای درآمد زایی آشنا می کنیم.

فهرست مطلب

انواع سیستم همکاری در فروش

همکاری در فروش مستقل

سیستم افیلیت مارکتینگ مستقل یکی از راحت ترین انواع افیلیت مارکتینگ است. در این نوع، بازاریاب پورسانتی و یا شرکت تبلیغ کننده هیچ ارتباط و مسئولیتی به نسبت حوزه کاری محصول ندارد و صرفا آن را تبلیغ می کند و در ازای تبلیغش هزینه ای را دریافت می کند. در این نوع از همکاری در فروش نیازی به هیچ گونه کسب مهارتی نیست و از لحاظ زمانی درگیری خاصی ندارد. معمولا در این روش هزینه ها به ازای هر کلیک بر روی تبلیغ محاسبه می شوند و غیر وابسته عمل می کند.

همکاری در فروش وابسته

در افیلیت مارکتینگ وابسته برخلاف نوع مستقل بازاریابان ارتباط تنگاتنگی با محصول دارند و به خوبی با آن حوزه آشنایی دارند. این روش منطقا از نوع مستقل پر درآمد تر است و نیازمند مهارت می باشد. پرداخت هزینه در این نوع از افیلیت مارکتینگ معمولا به ازای فروش می باشد و اگر تبلیغات شما منجر به افزایش فروش نشوند بی تاثیر تلقی می شوند و هزینه ای پرداخت نمی شود. شرکت های تبلیغاتی بیشتر به سراغ این روش می روند و معمولا به صورت شخصی پیش نمی رود.

همکاری در فروش درگیر

همکاری در فروش درگیر مرحله ای فراتر و پیشرفته تر نوع وابسته است. در این روش علاوه بر داشتن مهارت و آشنایی با محصول، باید با آن درگیر بود و حتی از آن استفاده کرد. همکاری در فروش درگیر بیشترین میزان درآمد را دارد اما در نقطه مقابل بیشترین درگیری زمانی را در این روش می توان یافت و قطعا بخشی از زندگی فرد تبلیغ گر می شود. معمولا همکاری در فروش درگیر توسط اشخاص معروف و یا بلاگر ها انجام می شود و شخصی تر است. این نوع از همکاری طولانی تر است و مشتریان باید حضور مداوم شما را حداقل در چند سال احساس کنند.

راه های پرداخت کمیسیون تبلیغ کننده

پرداخت به ازای کلیک(Pay per click)

یکی از رایج ترین و ساده ترین راه های کسب و درآمد از افیلیت مارکتینگ استفاده از سیستم پرداخت به ازای کلیک است. در این سیستم به ازای هر تعداد کلیکی که بر روی تبلیغ انجام می شود، پرداخت داریم و حتی اگر هم منجر به فروش نشود باز هم بازاریاب هزینه خود را دریافت می کند. این روش از تبلیغ برای شرکت اصلی فروشنده نسبتا ضرر دهنده می باشد چرا که در ازای تبلیغی پول می دهد که لزوما منجر به فروش نشده اما اگر بتوان از هر تبلیغ به عنوان یک فرصت مناسب استفاده کرد و درصد خطای آن را کاهش داد قطعا می تواند روشی به صرفه باشد.

سیستم همکاری در فروش

پرداخت به ازای ساخت تبلیغ

برخی بازاریابان پورسانتی به ازای تعداد تبلیغاتی که ساخته اند پول می گیرند و جدا از تعداد کلیک هایی که می شود و یا تعدادی فروشی که دارد کار می کنند. این روش از پرداخت بیشتر برای افرادی است که تبلیغات ویدیویی و یا فیزیکی سنگین درست می کنند و پروسه ساخت تبلیغ شان پر هزینه است. بیلبورد های تبلیغاتی و ادیتور ها از این روش برای کسب درآمد استفاده می کنند.

پرداخت به ازای میزان نمایش تبلیغ

در دنیای مدرن امروز بازدید تبلیغات و میزان ویو آنها از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که هر بازدید به معنای یک تبلیغ کلیک شده به حساب می آید و نشان دهنده جلب توجه یک نفر است. البته این روش خطای بسیار بالایی دارد چرا که اگر یک تبلیغ به اندازه هزار عدد ویو بخورد لزوما نشان دهنده جلب توجه همه آنها نیست بلکه ممکن است صرفا توجه دویست نفر آنها جلب کرده باشد اما در مجموع هر چه ویو تبلیغ بیشتر باشد احتمالا فروشش هم بیشتر است و پرداختی آن نیز بالا می رود.

پرداخت به ازای هر فروش

تضمینی ترین و بهترین نوع پرداخت برای شرکت فروشنده همین روش است. در این روش پرداخت به ازای هر فروش می باشد و کاری به میزان کلیک و ویو و… ندارد. بازاریابان پورسانتی معمولا از این روش استقبال نمی کنند چرا که میزان درآمد آنها را به شدت کاهش می دهد و صرفا برای مشتریان بالقوه جوابگوست اما اگر بتوان با تعاملی مناسب و تعیین قیمت منصفانه هر دو طرف را راضی کرد قطعا روش مناسبی برای تبلیغات می باشد.

پرداخت به ازای تعرفه ای مشخص

برخی بازاریابان پورسانتی جدا از تمام روش های ذکر شده به صورت شخصی و با تعرفه ای مشخص کار می کنند. تعرفه مشخص لزوما به معنای گران بودن و یا کیفیت عجیب تبلیغات نیست بلکه نشانه ای از منعطف بودن این کار در قیمت گذاری است و دست هر دو طرف را برای مذاکره باز می گذارد. از طرفی برخی افراد معروف هم با تعرفه های بسیار گران این فرایند را کمی نا عادلانه می کنند و هزینه های هنگفتی را اعلام می کنند که صرفا برای شرکت های بسیار بزرگ قابل پرداخت است.

پرداخت به ازای انجام کاری توسط مشتری

برخی اوقات شرکت ها تنها به دنبال افزایش فروش و تبلیغات سنتی نیستند بلکه آنها به دنبال تعاملی دو طرفه از مشتریان می باشند و از روش هایی دیگر پرداخت استفاده می کنند. به عنوان مثال ممکن است یک شرکت پایه پرداخت خود را بر اساس میزان نظرسنجی های پر شده بگذارد و در ازای تعداد آنها به بازاریابان پورسانتی پول بدهد. این کار مشخص می تواند نظر سنجی، کامنت، لایک و یا هر عمل معینی باشد که برای شرکت فروشنده سود دارد. بسیاری از کسب و کار های بزرگ به جای آنکه به واسطه ای پول بدهند و از افیلیت مارکتینگ استفاده کنند؛ آنها را حذف می کنند و پرداخت را به طور مستقیم با مشتریان انجام می دهند. مثلا بجای آنکه به بازاریابی پنجاه میلیون بابت افزایش کامنت ها بدهند، در میان آن کامنت ها یک قرعه کشی پنجاه میلیونی می گذارند که بعضا کامنت ها را چندین برابر حالت اول می کند.

پرداخت به ازای میزان رشد فروش

قطعا روش های پرداخت بی شماری برای افیلیت مارکتینگ وجود دارد که نمی توان به همه آنها در این مقاله اشاره کرد اما به عنوان آخرین مورد ما پرداخت به ازای میزان رشد را معرفی می کنیم. در این روش شرکت فروشنده فارغ از تعداد فروشی که داشته است؛ قرار داد را بر اساس میزان رشد فروشش می بندد به گونه ای که هر چه درصد رشد فروش بیشتر باشد سود بازاریابان نیز بیشتر می شود. این نوع از تبلیغات کمی دیر به نتیجه می رسند اما برای هر دو طرف پر سود اند.

افیلیت مارکتینگ

فواید و مزیت های افیلیت مارکتینگ برای بازاریاب پورسانتی

افزایش معروفیت

با افیلیت مارکتینگ هم فرد تبلیغ کننده و هم شرکت اصلی فروشنده به سرخط خبر ها باز می گردد و معروفیت آنها بیشتر می شود. به عنوان مثال فرض کنید بازیگری برند برنجی را تبلیغ کند. در این حالت هم برند برنج دیده می شود و هم فرد بازیگر به بالای خبر ها می آید. افزایش معروفیت و دیده شدن جدا از بحث مالی ای که دارد نوعی تعامل دو طرفه بین شرکت و بازاریاب می باشد به گونه ای که برخی افراد حاضرند حتی بدون پول هم تبلیغ یک شرکت معروف را داشته باشند.

درآمد و بازگشت سرمایه

با انواع روش های پرداخت در سیستم افیلیت مارکتینگ قبلا آشنا شدیم و برخی از آنها را توضیح دادیم. به طور کلی این نوع از درآمد زایی به نسبت بسیاری از کار های بازاریابی دیگر پر سود تر است و درآمد بسیار چشم گیر و بیشتری دارد. به همین دلیل باعث انگیزه برای بسیاری از افراد می شود که برخلاف میل شان تبلیغ کنند و به معرفی محصولی بپردازند.

انعطاف پذیری در پرداخت

داشتن روش های متعدد برای پرداخت و تعرفه های مختلف برای هر بازاریاب باعث می شود که قابلیت مذاکره بیشتری داشته باشد و امکان تصمیم گیری گسترده تری را به هر دو طرف بدهد.

زمان کوتاه و درآمد چشم گیر

بیشتر افیلیت مارکتینگ ها به شکل مستقل و یا وابسته است که باعث می شود در مدت زمانی کوتاه به سود دهی برسند و درآمد چشم گیری را در آن مدت کوتاه به بازاریاب پورسانتی بدهند. البته این زمان کوتاه برای افیلیت مارکتینگ درگیر صادق نیست و در آن نوع بخصوص باید زمان زیادی را برای افزایش فروش صرف کرد.

بدون مهارت خاص

این مورد نیز همچون مورد قبلی بیشتر به همکاری در فروش مستقل اشاره دارد که به وسیله آن می توان درآمد زایی کرد بدون هیچ مهارت خاصی. اینگونه از تبلیغات بیشتر برای سایت هایی استفاده می شوند که در اطراف کادر های خود توان بارگذاری انواعی از تبلیغات را دارند و بستری مناسب برای افیلیت مارکتینگ هستند.

چه راه های برای افیلیت مارکتینگ وجود دارد؟

بلاگرها

یکی از بهترین گزینه ها برای تبلیغات شرکت های بزرگ استفاده از بلاگر ها می باشد. این بلاگر ها به نسبت کسب و کار های کوچک هزینه های زیادی را می گیرند اما اگر شرکتی بزرگ داشته باشید راه سریعی برای دیده شدن در فضای مجازی با هزینه ای محدود است.

افیلیت مارکتینگ

سایت ها و کانال ها بررسی کننده

بسیاری از سایت ها و کانال ها در فضای مجازی هستند که تبلیغاتی را قرار می دهند و به ازای هر کلیک هزینه ای را دریافت می کنند. اگر به دنبال افیلیت مارکتینگ مستقل هستید قطعا استفاده از این بستر ها را به شما پیشنهاد می کنیم. البته اگر سایت و یا کانال انتخاب شده به حوزه کاری شما نزدیک باشد اما رقیب تان نباشد شرایط فروش بهتری ایجاد می شود.

ایمیل مارکتینگ

مردم ایران متاسفانه و یا خوشبختانه توجه خیلی زیادی به ایمیل ها ندارند اما قطعا ایمیل به عنوان یک بستر سراسری در دنیا روش تبلیغاتی بسیار مناسبی است که می توان آن را به شرکت های بازاریابی هم سپرد. شاید استفاده از پیامک(SMS) در ایران برای تبلیغات مناسب تر باشد.

اینفلوئنسر ها و افراد معروف جامعه

افراد معروف جامعه برخلاف بلاگر ها هزینه های بسیار زیادی را برای تبلیغ دریافت می کنند و تقریبا برای شرکت های کوچک غیر قابل دسترس هستند اما اگر فکر می کنید کسب و کار شما در حال فراموش شدن است حتما استفاده از آنها را به شما پیشنهاد می کنیم.

بستر های آموزشی

استفاده از بستر های آموزشی بسیاری مفید تر از بقیه راه ها می باشد. به عنوان مثال اگر شرکت فروش لاستیک خودرو دارید قطعا میزان دیده شدن شما در یک کانال آموزش مکانیک خودرو بسیار بیشتر از روش های دیگر است و از لحاظ اقتصادی هم برای شرکت صرفه بیشتری دارد.

تبلیغات فیزیکی

به عنوان آخرین مورد به سراغ تبلیغات فیزیکی می آییم که دارای درگیری های اجرایی و هزینه های نسبت بالایی هستند و صرفا به شرکت های بزرگ پیشنهاد می شوند. در این راه از افیلیت مارکتینگ باید مذاکره های طولانی ای با شرکت های ارائه دهنده تبلیغ داشته باشید و قطعا هزینه های بالایی به ازای نمایش تبلیغ شما دریافت می کنند.

نتیجه گیری

همانطور که در مقاله بالا دیدیم، افیلیت مارکتینگ به عنوان یک عنصر تکمیل کننده و کمک کننده به سراغ کسب و کار شما می آید و سعی میکند تا با تشویق افراد به فروش محصول شما، سودآوری و درامد زایی شما را چندین برابر کند.

امیدواریم با کمک این مقاله توانسته باشید با این سیستم بی نظیر آشنا شده و چه به صورت واسطه و چه به عنوان یک کسب و کار دیجیتال، از آن بیشترین بهره را ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *