خرده فروشی چیست؟ انواع خرده فروشی ها و ویژگی های آنها

همه شما به خوبی با خرده فروشی آشنا هستید؛ اما آیا می‎‌دانید که انواع آن کدام است؟ چه مهارت‌هایی نیاز دارد و بهترین نوع خرده فروشی شامل کدام نوع می‌شود؟ ما در این مقاله خرده فروشی را با همه زوایای آن بررسی کرده‌ایم تا بتوانید برای افتتاح کسب و کار خود گامی مهم بردارید.

در این میان، اگر شما نیز علاقه دارید کسب و کار خود را توسعه دهید و به دنبال مرجعی برای پیشبرد اهداف خود به صورت آنلاین هستید، بهترین اقدام آن است که با متخصصان ما مشورت کنید و از آنان کمک بخواهید. ما در کنار شما خواهیم بود.

فهرست مطلب

خرده فروشی

از خرده فروشی چه می‌دانید؟

حتما شما هم به خوبی می‌دانید خرده فروشی چیست. خرده فروش‌ها افرادی هستند که در مغازه یا به صورت آنلاین محصولات مورد نظر را به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رساند. فروش محصول به صورت تکی یا در تعداد محدود به افرادی که به قصد استفاده از آن، کالا را خریداری می‌کنند، عمده کار خرده فروشان است.

خرده فروشی‌ها چه ویژگی‌هایی دارند؟

درست است که به خوبی معنی خرده فروشی را می‌دانستید؛ اما آیا از ویژگی‌های خرده فروشی نیز مطلع هستید؟ آنچه می‌تواند حدفاصل بین خرده فروشی و عمده فروشی باشد؛ نکاتی است که در ادامه می‌خوانید:

  • ارتباط مستقیم با مشتریان: شما مستقیما با مصرف کننده نهایی در ارتباط هستید.
  • حجم کمتر محصولات: نیازی نیست تا تعداد بسیار زیادی از محصولات را در اختیار داشته باشید. از آنجا که تعداد مشتریان شما محدود است، در نتیجه تنها تعداد اندکی از کالاها برای فروش کافی است.

انواع خرده فروشی کدامند؟

درست است که خرده فروشی انواع مختلفی دارد؛ اما این تنوع مدام در حال تغییر است و نمی‌توانید دامنه ثابتی را برای آن تعریف کنید. به صورت کلی، اصلی‌ترین این نمونه‌ها عبارت هستند از:

  • فروشگاه‌های بزرگ: این نوع فروشگاه‌ها اغلب محصولات بسیار متنوعی را در اختیار خریداران قرار می‌دهند که می‌تواند از لوازم خانگی تا اسباب‌بازی را شامل شود. این محصولات هم برند فروشگاه را خود به فروش می‌رسانند و هم می‌توانند تولیدات برندهای دیگر را در سبد کالاهای خود قرار دهند.
  • فروشگاه‌های آنلاین: این روش خرده فروشی که در دسته تجارت الکترونیک قرار دارد، به جای فروش کالا در مغازه و فروشگاه، آن‌ها را در سایت‌ها، پلتفرم‌های اجتماعی و مواردی از این دست برای ارائه قرار می‌دهند.
  • سوپرمارکت‌ها: این نوع از فروشگاه‌ها در واقع نوعی بازار بسیار بزرگ هستند که تنوع محصولاتی بسیار بالایی دارند و می‌توانند به صورت یکجا همه محصولات مورد نظر خریداران برای آنان تامین کنند.
  • فروشگاه‌های تخصصی: در این نوع از فروشگاه‌ها، تنها گونه‌ای از محصولات با دسته‌بندی خاص به فروش می‌رسد. پوشاک زنانه، لوازم بهداشتی و مواردی از این دست نمونه‌های این نوع خرده فروشی هستند

از کجا محصولات خرده فروشی تامین می‌شود؟

خرده فروشان برای اینکه بتوانند محصولات مورد نیاز خود را تامین کنند لازم است تا خود را به زنجیره تامین متصل کنند؛ اما سوال اینجا است که زنجیره تامین چیست؟ به صورت کلی زنجیره‌های تامین شامل 4 بازیگر اصلی می‌شود که عبارت هستند از:

  • تولیدکنندگان: این گروه محصولات نهایی را با کمک مواد اولیه یا کالاهای میان رده تولید می‌کنند. این افراد مواد خام را به کالای نهایی تبدیل می‌کنند یا از کالاهایی اولیه که کارخانجات دیگر تولید کرده‌اند محصول مور نظر مصرف کننده را می‌سازند. به عنوان مثال، تولیدکننده اسباب بازی، محصول نهایی را از رنگ، پلاستیک و سایر مواردی که سایر کارگاه‌ها یا کارخانجات تولید کرده‌اند می‌سازد.
  • عمده فروشان: این افراد کالا را از تولیدکنندگان تهیه کرده و به دست عمده فروشان دیگر یا خرده فروشان می‌رسانند. این گروه محصول را با تعداد بسیار بالا و قیمت بسیار کم از تولیدکننده اصلی خریداری می‌کند و در قیمت بیشتر به خرده فروش می‌فروشند.
  • خرده فروشان: محصول را از عمده فروش تهیه کرده و به مصرف کننده نهایی می‌رسانند. این افرادمحصول را با قیمت کمتری از عمده فروش خریده و با قیمت بسیار بیشتری به مصرف کننده نهایی می‌فروشند.
  • مصرف کنندگان: کالا را از خرده فروش تهیه می‌کنند. این گروه در انتهای زنجیره تامین قرار دارند و همه فعالیت 3 گروه دیگر در زنجیره برای براورده کردن نیاز این افراد است.
خرده فروشی

خرده فروشان چه مهارت‌هایی باید داشته باشند؟

برای اینکه بتوانید در خرده فروشی خود موفق باشید، باید مهارت‌هایی داشته باشید. این خصوصیات می‌تواند به جذب بیشتر مشتری و در نهایت فروش بالاترکمک کند. شما برای خرده فروشی به چه مهارت‌هایی نیاز دارید؟

  • خدمات مشتری: یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی که فارغ از نوع خرده ‌فروشی یا محصولی که می‌فروشید همه افراد باید دارا باشند، خدمات مشتری است. باید بتوانید صبور باشید و در مقابل سوالات مشتریان، دوستانه و حرفه‌ای پاسخ دهید.
  • توانایی برقراری ارتباط بین فردی: خرده فروشان در طی روز با افراد بسیار زیادی در ارتباط هستند و با هر کس باید بتوانند متناسب با نیاز آنان ارتباط برقرار کنند. به همین دلیل لازم است تا مهارت برقراری ارتباط بین فردی بالایی داشته باشند و بتوانند نگرانی‌های مشتریان را درک کرده و به خوبی برای حل آن اقدام کنند.
  • محاسبات ریاضی: باید بتوانید در کسری از ثانیه درصد تخفیف یا شمارش مجموع خرید را محاسبه کنید.
  • مهارت‌های اولیه کار با رایانه: اگر خرده فروشی آنلاین دارید، لازم است کار با رایانه، شبکه‌های مجازی، پردازنده کارت اعتباری، سیستم‌های فروش و مواردی از این دست را به خوبی بشناسید. برای خرده فروشی‌های بزرگ‌تر، تجزیه و تحلیل و انالیز رفتار مشتری و مدیریت در سطح کلان با کمک سیستم‌های آنلاین بسیار ضروری است.
  • مدیریت کسب و کار: شاید تحصیلات اکادمیک مدیریت کسب و کار ندارید؛ اما نباید به این معنی باشد که کاملا با آن بیگانه باشید. باید با انواع مشتریان و ویژگی‌های محصولاتی که می‌فروشید آشنا باشید و این موارد را بیاموزید.
  • چندوظیفه‌ای: در طول روز، ساعاتی وجود دارد که مجبورید همزمان چند کار را با یکدیگر انجام دهید. برای این کار باید بتوانید زمان را مدیریت کرده و در ضمن همه وظایف را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.

خرده فروشی آنلاین، راهی به سمت موفقیت!

این روزها که موفقیت و کسب درآمد در اینترنت تقسیم می‌شود، حتی فروشگاه‌های بزرگ و برندهای مطرح نیز تلاش می‌کنند تا از این غافله عقب نمانند. به همین دلیل است که توصیه می‌کنیم شما هم خرده فروشی خود را به سمت این تحول بزرگ حرکت دهید.  خرده فروشی آنلاین به دلیل مزایای زیر، توانسته حتی کسب‌وکارهای نوپا و کوچک را نیز در خود جای دهد. این مزایا چه هستند؟

برند خود را معرفی کنید

یکی از مهم‌ترین مزایایی که خرده فروشی آنلاین می‌تواند برای شما به همراه داشته باشد آن است که بتوانید برند و کسب و کار خود را به افراد بسیار بیشتری معرفی کنید و از دامنه مشتریان محلی خارج شوید. به یاد داشته باشید که این روزها بیشتر خریداران ترجیح می‌دهند تا از گزینه آنلاین و تحویل درب محل استفاده کنند. پس آنلاین کار کنید و نام و آوازه خود را به همه جای دنیا برسانید.

هزینه کمتر متحمل شوید

اجاره یک فروشگاه که بتواند میزبان مشتریان شما به صورت حضوری باشد، نیاز به خرج هزینه‌های بسیاری دارد. از هزینه تهیه خود محل گرفته تا دکوراسیون و پول برق و مواردی از این دست، همه و همه می‌تواند از میزان سود شما بکاهد. در مقابل نیازی نیست تا در فروشگاه آنلاین خود چنین مکانی تهیه کنید. به سادگی می‌توانید محصولات را در اتاق خود یا حتی یک انباری ذخیره کنید.

دسترسی راحت‌تر برای مشتریان

دیگر نگران بسته بودن فروشگاه خود نخواهید بود. مشتری شما هر زمان و ساعتی از شبانه روز که نیاز داشته باشد سری به فروشگاه شما می‌زند و خرید خود را انجام می‌دهد. چه شما پای سیستم خود باشید و چه نباشید، در هر صورت معامله به بهترین شکل ممکن انجام می‌شود.

ارتباط با شیوه‌های مختلف

یکی از ویژگی‌های خرده فروشی آنلاین این است که شما راه‌های ارتباطی بسیار زیادی دارید تا با مشتریان خود تعامل کنید. چت بات، چت آنلاین در انواع اپلیکیشن‌ها، ایمیل و فرم آنلاین از جمله مواردی است که می‌تواند پل ارتباطی بین شما و مخاطبانتان باشد.

خرده فروشی آنلاین

نتیجه گیری

خرده فروشی یکی از کسب و کارهایی است که افراد بسیار زیادی به آن مشغول هستند. این مشاغل تنوع بسیاری دارد و دامنه محصولات آن از لوازم خانگی تا اسباب بازی گسترده شده است. در این میان، خرده فروشی آنلاین این روزها بهترین مزایا را دارد، البته به شرط آنکه دانش کار در این حوزه را داشته باشید.

با این حال که این شیوه می‌تواند به رونق کسب و کار شما کمک کند؛ اما به یاد داشته باشید که بهتر است قبل از هر کاری با متخصصان ان مشورت کنید. مشاوران ما در کنار شما هستند و به شما کمک می‌کنند تا بتوانید بیشترین پیشرفت را داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *