سئو کلاه سیاه چیست؟

زمانی که شما مطلبی را در موتور جستجویی همچون گوگل سرچ می کنید، در چند صدم ثانیه با صد ها و یا حتی هزاران سایت مواجه می شوید که هر کدام بخشی از مطلب جستجو شده شما را پوشش می دهند و توسط یک ارائه دهنده بخصوص منتشر شده اند. برای دیده شدن در این دنیای سایت ها و قرار گرفتن در صفحات اولیه و یا حتی اولین سایت ها باید از تکنیک های سئو استفاده کرد.

به طور کلی، می دانیم که سئو(Search Engine Optimization) همان بهینه سازی موتورهای جستجو است که در راستای افزایش رتبه سایت شما در آن موتورها انجام می شوند. هر کسب و کاری که برای فروش بیشتر داشتن سایتی را مد نظر دارد باید به تکنیک ها و عوامل بهبود بخش سئو نیز توجه داشته باشد چرا که اگر سایت شما به این ابزار قدرتمند مسلط نباشد در دراز مدت در اثر دیده نشدن با شکست مواجه می شود.

حال، از میان تمام روش ها و تکنیک های موجود در سئو، یکی از چالش برانگیز ترین و خطرناک ترین روش ها، روش سئو کلاه سیاه است. در ادامه این مقاله قصد داریم تا با یکی از انواع سئو با عنوان سئو کلاه سیاه آشنا شده و به بررسی برخی از ویژگی های آن بپردازیم.

فهرست مطلب

سیاه یا سفید؟!

قبل از آن که بخواهیم به بررسی دقیق تر سئوی کلاه سیاه بپردازیم، باید در ابتدا به صورت خلاصه با دو مورد از مهم ترین و چالشی ترین نوع کلاه های سئو بپردازیم:

تعریف سئو کلاه سفید

سئو کلاه سفید همانطور که از اسمش نیز معلوم است دقیقا برخلاف نوع قبلی می باشد، به طوری که تمام روش های بهینه سازی با آن در راستای الگوریتم ها و قوانین رسمی گوگل می باشد و از نظر گوگل راهی کاملا قانونی و استاندارد است. تمامی سایت های بزرگ و برند های اصلی دنیا با سئو کلاه سفید طراحی شده اند و اصلا قصد دروغ و پنهان کاری را با گوگل ندارند اما قطعا تنها راه ممکن برای دیده شدن نیست و شاید استفاده از سئو کلاه سیاه با وجود تناقض های قانونی اش در شروع کار مفید باشد. البته در این مقاله هیچ قصدی از بابت تشویق شما به استفاده از راه های غیر قانونی برای سئو نیست و صرفا آموزشی برای شناختن انواع سئو می باشد.

تعریف سئو کلاه سیاه

در یک تعریف کلی می توان گفت سئو کلاه سیاه استفاده از ابزار ها و تکنیک های بهینه سازی برای موتور جستجو است که در راستای قوانین و الگوریتم های گوگل نمی باشد و با آنها در تضاد است. استفاده از این روش سئو را تقریبا می توان غیر قانونی ارزیابی کرد و در دراز مدت جرایم نسبتا سنگینی دارد اما اگر دچار بی رویه نشود شاید در برخی موارد به افزایش رتبه سایت تان کمک بسزایی بکند. خود موتور جستجوی گوگل راه های تشخیصی قوی برای این نوع سئو دارد و اگر متوجه شود که شما از آن استفاده می کنید علاوه بر کاهش رتبه سایت، مجازاتی را نیز برای تان در نظر می گیرد.

سئو کلاه سفید و سیاه چیست

تکنیک های اصلی سئو کلاه سیاه

استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی

یکی اصلی ترین ویژگی های که باعث می شود سایت شما در رتبه و جایگاه بالاتری به نسبت دیگر سایت ها قرار بگیرد استفاده از کلمات کلیدی مناسب می باشد که به هیچ عنوان کار غیر قانونی و آسیب زننده ای محسوب نمی شود اما اگر در کلمات کلیدی استفاده بی رویه داشته باشیم و برخی از قوانین گوگل را در مورد آن رعایت نکنیم، این کار تبدیل به یک تکنیک کلاه سیاه می شود و می تواند تاثیرات مختلفی را بر روی سایت شما بگذارد.

گوگل این کار را Keyword stuffing صدا می زند و آن را شامل تکرار کلمه کلیدی، کلمه کلیدی غیر مربوط، تعداد بالای کلمه کلیدی و… می داند. به عنوان مثال اگر شما محتوایی در رابطه آشپزی تولید می کنید؛ نوشتن کلمه ای کلیدی در رابطه با یک برند کفش نوعی کلاه سیاه محسوب می شود و اگر گوگل متوجه آن شود عواقب مخربی خواهد داشت. البته این کلمات کلیدی نا مربوط در برخی موارد ترند مخصوصا در شبکه های اجتماعی رایج است و برای دیده شدن استفاده می شود اما سعی کنید از کلمات کلیدی اصیل و شخصی استفاده کنید تا دچار مشکل نشوید.

تکنیک کلاکینگ یا Cloaking

تکنیک کلاکینگ یا مخفی کاری به حالتی گفته می شود که مطلب نمایش داده شده در سایت شما با آن چیزی که به گوگل نمایش می دهید متفاوت باشد. این تکنیک جزو سئو کلاه سیاه می باشد اما در برخی موارد بسیار مفید واقع می شود. به عنوان مثال بسیاری از سایت ها تبلیغات خود را با این روش پنهان می کنند و آنچه را که گوگل می بیند تغییر می دهند اما در نقطه مقابل اگر سایتی ربات های متخلف خود را با این روش پنهان کند؛ کاملا غیر قانونی است و در صورت پیگیری توسط گوگل قطعا آن سایت بسته می شود. برای اینکه ببینید گوگل چه چهره ای از سایت شما دارد و چه چیزی را می بیند پیشنهاد می کنیم حتما از ابزار Fetch as google استفاده کنید و سئو سایت خود را بهبود دهید.

محتوا و لینک پنهان یا Hidden content

پنهان کردن محتوا تقریبا برعکس تکنیک کلاکینگ می باشد. در این روش شما محتوایی را به گوگل نمایش می دهید که مخاطب نمی تواند آنها را ببیند. این گونه پنهان ها معمولا با تغییر رنگ و فونت و سایز متن ساخته می شوند تا مخاطب با چشم عادی خود متوجه آنها نشود اما الگوریتم های گوگل با برخورد به آنها رتبه سایت شما را بالا ببرند. البته از نظر گوگل هر گونه متن که همرنگ پس زمینه باشد و یا خوانا نباشد نوعی پنهان کردن محتوا است و جریمه خواند داشت اما می توان با کمی تغییر آن و قرار دادن متن در وضعیتی بین خوانا و ناخوانا به نتایج جالبی رسید. مخفی کردن لینک ها نیز بخشی از این تکنیک می باشند و همگی نوعی سئو کلاه سیاه در نظر گرفته می شوند.

سئو کلاه سیاه

انکر تکست اضافه یا Overused anchor text

انکر تکست قسمتی از متن می باشد که هایپر لینک شده و با کلیک کردن بر روی آن مخاطب به صفحه ای دیگر منتقل می شود. انکر تکست ها را معمولا با رنگ های آبی و متضاد با رنگ اصلی نوشته انتخاب می کنند و در مقالات علمی استفاده های زیادی دارند. خود انکر تکست روشی قانونی و استاندارد برای سئو است اما همچون کلمات کلیدی، استفاده بی رویه و پر تکرار از آن در نوشته می تواند سئو کلاه سیاه تلقی شود و تاثیر منفی بگذارد. تعداد مشخصی برای انکر تکست ها وجود ندارد اما در قالبی کلی می گویند تعداد انکر تکست ها باید 5 و یا حتی کمتر باشد. البته این موضوع برای سایت های مقاله ای و علمی که متن های بسیار طولانی دارند و باید در طول نوشته اشارات علمی زیادی داشته باشند خیلی دقیق نیست اما بهتر است بجز چند عدد زیاد از آنها استفاده نکنید تا کلاه سیاه شناخته نشود.

سرقت محتوا و یا تکرار آن

سایت های بزرگ و اصلی مطالب خود را معمولا از جایی کپی نمی کنند و کامل شخصی و به دست خود شان نوشته شده است. بعضی آنها هزینه های سنگینی برای کپی رایتینگ و متن نویسی نیز دارند که برای سئو بسیار ارزشمند و رتبه دهنده است اما این موضوع برای سایت های کوچک تر یک تکنیک کلاه سیاه محسوب می شود و با کپی کردن متن های دیگر سایت ها سعی دارند سئو خود را همچون آنها کنند و بالا بیایند. این کپی کردن ابعاد و حد و حدود های مختلفی دارد و اگر در مقدار های کوچک باشد بسیار پیشنهاد شده و مفید نیز می باشد اما زیاده روی در استفاده از آنها ممکن است توسط گوگل شناسایی و گزارش شود.

تولید محتوا و تعامل خودکار

با پیشرفت ربات ها و ابزار های هوش مصنوعی برخی سایت ها محتوا خود را به وسیله آنها تولید می کنند و بر پایه هوش مصنوعی طراحی شده اند. این موضوع تا آنجایی درست است که صرفا محتوا متنی دستکاری شود و در انتها به ربات استفاده شده اشاره شود اما وقتی که سایت پر از کامنت ها و نظرات دروغین و تکرار توسط ربات ها می شود؛ می توان آن را سئو کلاه سیاه به حساب آورد که هیچ جوره قابل توجیه نیست. این موضوع تنها به سایت ها بر نمی گردد بلکه می تواند در قالب برنامه ها و یا بازی ها نیز بروز یابد. البته استفاده از ابزار های هوش مصنوعی و ربات ها در دیدگاه کلی پیشنهاد شده می باشند و صرفا باید مراقب استفاده بی رویه از آنها بود.

مزرعه و اسپم لینک ها

کمی بالاتر در رابطه با اهمیت لینک ها و خطرناک بودن لینک های پنهان در سئو صحبت کردیم و گفتیم که لینک های مرتبط با مطلب شما بخشی از سئو گوگل محسوب می شود و اگر زیاده روی نداشته باشد قطعا رتبه مناسبی می گیرد. در تکنیک مزرعه اسپم که بخشی از سئو کلاه سیاه می باشد، سعی می شود لینک مورد نظر را به شکل های تقریبا یکسان اسپم شود و مزرعه ای از آنها بسازد تا گوگل به آنها رتبه بالایی بدهد. مزرعه لینک ها یا همان اسپم آنها می تواند به شکل غیر عمد نیز رخ دهد و لزوما هم از روی قصد قبلی نبوده. به همین دلیل حتما مراقب تعداد لینک هایی که استفاده می کنید باشید.

لینک سازی در سئو

تکنیک Bait and switch

قطعا سئو کلاه سیاه تکنیک های بسیاری دارد که نمی توان همه آنها را در اینجا ذکر کرد چه بسا برخی از آنها جدید و ناگفته باشند اما به عنوان آخرین تکنیک در این مقاله شما را با Bait and switch آشنا می کنیم. در این تکنیک سئو کار سعی می کند در ابتدا به وسیله روش هایی غیر قانونی سایت خود را بالا بیاورد و در صفحات اول جستجو قرار دهد، در ادامه مطلب خود را با متنی دیگر جایگزین می کند تا موتور جستجو گیج شود و آن را همان بالا نگه دارد. البته این موضوع لزوما هم غیر قانونی نیست چرا که قطعا هر سایت با کیفیتی در ابتدا سئو مناسبی نداشته و با بالا آمدن دچار تغییر شده اما اگر این تغییر با روش های غیر قانونی و با سرعتی غیر عادی رخ دهد می توان از آن به عنوان یک تکنیک سئو کلاه سیاه یاد کرد.

Bait and switch جدا از مشکلاتی که گوگل با آن دارد، ضرر زیادی هم به تعداد مشتریان می زند به این معنا که مشتری در ابتدا با یک عنوان و سایت مواجه شده و وقتی برای دفعات دیگر به سایت سر می زند با محتوایی کاملا متفاوت رو به رو می شود که اگر این تغییر آرام و به مرور زمان نباشد قطعا مشتری را گمراه می کند و در دراز مدت او را از دست می دهید.

نتیجه گیری

به عنوان کلام آخر، پیشنهاد ما به شما این است که در هیچ زمانی و تحت هیچ شرایطی از سئوی کلاه سیاه استفاده چندانی نکنید، چراکه اگر حتی یک درصد گوگل متوجه این کار شما شود، ممکن است جریمه ها و اخطارهای سنگینی را برای سایت شما اعمال کرده که در نهایت منجر به کاهش حداکثری کاربران از وب سایت شما شود.

شک نکنید که در صورت داشتن یک سئوی اصولی و درست، هیچ نیازی به تقلب کردن و دور زدن ربات های گوگل نیست. با این کار، صرفا سایت خود را در منجلاب جریمه ها و اخطارها خواهید انداخت که در بلند مدت حتی ممکن است به نابودی سایت شما بیانجامد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *