دنیای سئو، دنیایی بسیار پیچیده و حساس است که برای یادگیری و موفق شدن در آن، بدون شک به علم و دانش کافی در مورد تک تک اجزای آن نیاز داریم. حال، از میان تمامی بخش های آن، یکی از بخش هایی که برای همه نوع وب سایت ها از اهمیت بالایی برخوردار است، موضوع لینک سازی داخلی، یا همان Internal Linking است.
در صورت استفاده اصولی و حرفه ای از لینک های داخلی، نه تنها وب سایت شما منظم تر و قابل دسترس تر می شود، بلکه رتبه آن نیز در میان سایت های رقیب نیز بیشتر می شود. پس با یک لینک سازی اصولی، حتی می توانید شاهد افزایش بازدید محتوای فعلی خود باشید!
اگر شما نیز صاحب وب سایت هستید و یا اینکه قصد دارید دانش خود را در مورد سئو بالا ببرید، در این مقاله کاربردی و کامل قصد داریم تا با بررسی همه چیز در مورد Internal Linking و تاثیر آن در سئو، شما را در داشتن وب سایتی اصولی و پربازده بیشتر راهنمایی کنیم.
فهرست مطلب
لینک سازی داخلی چیست و چگونه عمل می کند؟
به طور کلی و خلاصه، لینک سازی داخلی یک جنبه اساسی از ساختاربندی و نظم دهی به وب سایت بوده که شامل متصل کردن یک صفحه از وب به صفحه ای دیگر در همان سایت است. در این روش ابتدا لینک صفحه های مورد نظر را از سایت خود را انتخاب کرده، و سپس آن را در بخش دیگری از سایت خود قرار می دهیم. این فرایند قراردهی هم می تواند به صورت هایپرلینک و هم به صورت یک عکس، دکمه، و آیتم های دیگری باشد.
وجود این لینک ها نه تنها به ایجاد شبکه ای از محتوای به هم پیوسته کمک می کند، بلکه نقش مهمی در سازماندهی محتوا و بهبود تجربه کاربر با فراهم کردن دسترسی آسان به اطلاعات مرتبط در همان وب سایت دارند.
با قراردهی اصولی و استاندارد اینترنال لینک ها، سازندگان وب سایت می توانند به راحتی کاربران را به اطلاعات مرتبط یا موضوعات مرتبط در همان وب سایت راهنمایی و هدایت کنند. بنابراین، وجود لینک های داخلی استاندارد می تواند یک تجربه جست و جوی یکپارچه ای را برای کاربران ایجاد کند، چرا که با این لینک ها، کاربر بدون نیاز به خروج از وب سایت فعلی به منابع اضافی و مربوطه آن دسترسی پیدا می کند.
مزایای لینک سازی داخلی
لینک سازی داخلی مزایای بی شماری را هم برای کاربران و هم برای صاحبان سایت ایجاد می کند که در اینجا به بررسی برخی از مهم ترین و اصلی ترین آن ها می پردازیم:
- بهبود تجربه کاربری
لینک های داخلی به کاربران کمک می کند تا به راحتی محتوای مرتبط در وب سایت را کشف کرده و بدون هیچ زحمتی اطلاعات بیشتری در مورد سوال خود به دست آورند.
- ایجاد سلسله مراتب اطلاعات
لینک های داخلی به ایجاد یک جریان منطقی اطلاعات در وب سایت کمک می کند و باعث می شود کاربران به راحتی بتوانند با ترتیب و سلسه ارزش اطلاعات درون سایت آشنایی پیدا کنند.
- بهبود سئو
موتورهای جستجو برای درک ساختار و سلسله مراتب یک وب سایت، حتما به با ارزش بودن و اصولی بودن لینک های داخلی نیز نگاه می اندازند. بنابراین، بهبود Internal Link ها می تواند تأثیر مثبتی بر رتبه بندی و ترافیک ارگانیک داشته باشد. در ادامه مقاله در مورد این بخش بیشتر توضیح خواهیم داد.
تاثیر لینک سازی داخلی بر سئو
حال که به طور کلی با موضوع لینک سازی داخلی و فواید آن آشنا شدیم، نوبت به بخش اصلی این مطلب، یعنی تاثیر لینک سازی داخلی بر سئو بپردازیم. از نگاه سئو و طراحی سایت، داشتن یک لینک سازی اصولی می تواند از جهات زیر باعث بهبود رتبه ما در گوگل شود
- افزایش Time on site
طبق الگوریتم های گوگل، هرچه یک کاربر بیشتر در یک سایت حضور داشته باشد و زمان بیشتری را به طور فعالانه در آن سپری کند، رتبه آن سایت نیز بیشتر خواهد شد. بنابراین، هنگامی که شما از لینک های مربوطه و درستی در سایت خود استفاده می کنید، کاربر شما نیز به خواندن دیگر مطالب مربوط جلب شده و همین اگر میزان تعامل کاربر با سایت را افزایش می دهد.
- تقویت اعتبار صفحه
با پیوند دادن لینک های پربازدید و قدرتمند به سایر صفحات مرتبط در وب سایت خود، می توانید این قدرت را نیز به دیگر محتواهای مربوطه انتقال دهید. به طور مثال، اگر محتوایی با 60 بازدید دارید، استفاده از لینک یک محتوای 2000 بازدیدی در آن محتوای ضعیف می تواند در افزایش بازدید آن مقاله نیز تاثیر بگزارد.
- افزایش خزش و تحلیل ربات های گوگل
لینک سازی داخلی مسیرهایی را برای ربات های موتورهای جستجو برای کشف و فهرست بندی محتوای جدید در وب سایت شما فراهم می کند. با پیوند دادن به صفحات مهم از صفحات پربازدید، می توانید اطمینان حاصل کنید که تمام محتوای شما به درستی توسط موتورهای جستجو تحلیل و فهرست شده است.
- بهینه سازی کلمه کلیدی
این مورد نسبت به موارد دیگر دشوار تر بوده و به یک محتوا نویس بسیار خبره نیاز دارد. اما به طور خلاصه، اگر از محتوای الف به محتوای ب لینک بزنید، در صورتی که کلمه کلیدی این محتواها مکمل یکدیگر باشند، کلمه کلیدی هر دو محتوا احتمال بهبود خواهند داشت!
انواع لینک های داخلی در لینک سازی داخلی
انواع مختلفی از لینک های داخلی در استراتژی های Internal Linking استفاده می شود که در اینجا چند نوع رایج آن را بررسی خواهیم کرد:
- لینک های ناوبری(Structural Links)
لینک هایی هستند که معمولاً در منوی اصلی یک وب سایت یافت می شوند. آنها به کاربران کمک می کنند تا در بخش های مختلف وب سایت حرکت کنند. بدون این لینک ها، عملا ورود به صفحه اول گوگل غیرممکن است.
- لینک های متنی
اینها لینک هایی در بدنه و متن محتوا هستند که با موضوع مورد بحث مرتبط هستند. آنها به ارائه اطلاعات اضافی یا منابع مرتبط به خواننده کمک می کنند. استفاده از این لینک ها باید با احتیاط و به اندازه صورت گیرد تا توسط گوگل مورد جریمه قرار نگیرید.
- لینک های پاورقی
لینک هایی که در قسمت فوتر(پایین) یک صفحه وب قرار می گیرند. آنها معمولاً حاوی لینک هایی به صفحات مهم سایت مانند محصولات، ارزش های شرکت، و بخش تماس با ما هستند. اصولی بودن بخش محصولات و تماس با ما بسیار با ارزش است و نباید در محتوا و سئوی آن ها کمک کاری کرد.
- لینک های بردکرامب (Breadcrumbs Links)
لینک هایی که ساختار سلسله مراتبی یک وب سایت را نشان می دهد و به کاربران کمک می کند موقعیت فعلی خود را در سایت درک کنند.
- لینک “پست های مرتبط”
گاهی از اوقات نیز هستند که شما به عنوان یک طراح سایت، کاملا مستقیم و ساده، کاربر را به خواندن چند مطلب مرتبط به مطلب کنونی آن ها ترغیب می کنید. به دلیل بی اعتماد شدن اکثر مردم به سایت ها در چند سال اخیر، این روش نیز می تواند روش نسبتا مناسبی برای افزایش تعامل کاربر و کاهش نرخ پرش باشد.
- لینک و دکمه ها فراخوان
لینک هایی که کاربران را تشویق به انجام یک اقدام خاص، مانند ثبت نام در خبرنامه، دانلود منبع، یا خرید می کند. این لینک ها و دکمه ها نیز نوعی لینک داخلی محسوب می شوند چرا که بعضا شما را به صفحات داخلی سایت هدایت می کنند.
اصول لینک سازی داخلی
برای به حداکثر رساندن مزایای لینک سازی داخلی، در اینجا به بررسی یک سری اصول می پردازیم:
- پیوند به صفحات مرتبط: اطمینان حاصل کنید که لینک های داخلی شما فقط و فقط به محتوای مرتبط با محتوای کنونی شما اشاره می کنند. اگر کاربر یا ربات های گوگل بفهمند که صرفا به هر صفحه ای بدون دلیل منطقی لینک داده اید، توسط گوگل جریمه خواهید شد.
- از Overlinking اجتناب کنید: در حالی که لینک سازی داخلی سودمند است، استفاده بیش از حد و غیر استاندارد از لینک ها می تواند برعکس عمل کرده و باعث جریمه شدن وب سایت شما شود. به طور کلی، عدد و رقم خاصی برای تعداد لینک های داخلی وجود ندارد ولی پیشنهاد می کنیم در استفاده بیش از حد از آن ها خودداری کنید.
- به روز رسانی و نظارت بر لینک ها: به طور منظم لینک ها داخلی را بررسی و به روز کنید تا مطمئن شوید که کاربران را به جدیدترین و مرتبط ترین محتوا هدایت می شوند. همچنین، اگر محتوایی را حذف نموده اید، حتما در بخش های دیگر سایت هایپرلینک آن ها را نیز حذف کنید تا کاربر با ارور 404 در آن ها مواجه نشود.
- از نقشه وب سایت نیز استفاده کنید: استفاده همزمان از نقشه وب سایت و لینک های داخلی هماهنگ با آن نیز می تواند در بهبود رتبه سایت شما تاثیر بسزایی بگذارد.
نتیجه گیری
لینک سازی داخلی یک استراتژی سئو قدرتمند است که نه تنها در بهبود تجربه کاربر، بلکه در بهبودرتبه سایت تاثیر مستقیم و بسزایی دارد. در این مقاله کامل و مفصل سعی کردیم تا با بررسی همه چیز در مورد لینک سازی داخلی و تاثیر آن در سئو، شما را در داشتن یک سایت همه چیز تمام و موفق بیشتر راهنمایی کنیم.