انتخاب کلمات کلیدی در گوگل ادز
در دنیای پر شتاب و تکنولوژی محور امروزی، کسب و کار ها دائما به دنبال راه های نوآورانه ای برای دستیابی به مخاطبان هدف خود هستند. با ظهور اینترنت، بازاریابی دیجیتال به ابزاری ضروری برای شرکت ها در هر اندازه ای تبدیل شد. در میان پلتفرم های مختلف موجود، گوگل ادز به عنوان یک پلتفرم تبلیغاتی قدرتمند است که کسب و کار شما را در فضای وب از دیگران متمایز می کند.
با گسترش اینترنت و موتور های جستجو، تبلیغات سنتی همچون تبلیغات چاپی و تلویزیونی دیگر فایده نداشتند و باعث افزایش فروش نمی شدند. این موضوع، کسب و کار ها به ویژه بازاریابان را به فکر وا داشت و تحولات عظیمی را رقم زد. کم کم تبلیغات دیجیتالی و تحت وب رایج شدند و از آنجایی که بیشتر مردم نیز در این فضا ها فعالیت دارند قطعا به میزان بیشتری تبلیغات دیده می شود. گوگل ادز نیز به عنوان یک ابزار کاربردی در این حوزه فعالیت دارد و برای کسب و کار ها به یک جزء جدایی ناپذیر تبدیل شده است.
فهرست مطلب
تبلیغات در گوگل با گوگل ادز
گوگل ادز(Google Ads) که قبلاً با نام گوگل ادوردز(Google AdWords) شناخته می شد، در اکتبر سال 2000 راه اندازی و تاسیس شد. نام گوگل ادوردز بعدا به گوگل ادز تغییر کرد و امروزه آن را با نام گوگل ادز می شناسند. گوگل ادز با کمک و پشتیبانی موتور های جستجوی گوگل محبوب شد و به واسطه آن قدرت گرفت. البته استفاده از مهارت های سئو(بهینه سازی موتور های جستجو) در کنار گوگل ادز واجب است و شدیدا پیشنهاد می شود.
از دیگر دلایلی که گوگل ادز را برتر از دیگر ابزار ها کرد سیستم مالی آن بود. گوگل ادز هزینه تبلیغات خود را با سیستم پرداخت به ازای کلیک(Pay Per Click) دریافت می کند که تغییرات قابل توجهی را در استراتژی های بازاریابی ایجاد کرد. این رویکرد برای کسب و کار ها قابل اندازه گیری و هدفمند تر است به طوری راحت تر می توانند مخاطبان هدف خود را پیدا کنند. این سیستم علاوه بر صرفه جویی در هزینه، این آرامش خاطر را نیز می دهد که تا زمان دیده شدن تبلیغ نیازی به پرداخت پول نیست و اگر تبلیغ بازدید مناسبی نگیرد از لحاظ مالی ضرر نکرده ایم.
همچنین گوگل بیش از 3.5 میلیارد جستجو در روز را پردازش می کند که آن را به محبوب ترین موتور جستجوی جهان تبدیل کرده است. با استفاده از Google Ads، کسبوکارها میتوانند از تبلیغات خود را در این پایگاه کاربری گسترده قرار دهند و اطمینان حاصل کنند که تبلیغات آنها به مشتریان بالقوه ای که در جستجوی محصولات یا خدمات فعال هستند، نمایش داده میشود. این رویکرد تبلیغاتی بسیار هدفمند، شانس دیده شدن تبلیغ را افزایش می دهد و بازگشت سرمایه را به حداکثر می رساند.
سیستم نمایش تبلیغ گوگل ادز در جستجو ها و دیگر بخش ها بر اساس کلمات کلیدی است. این موضوع باعث شده تا کلمات کلیدی در تبلیغات گوگل از کیفیت ساخت خود تبلیغ نیز مهم تر باشد. در ادامه این مقاله قصد داریم نحوه انتخاب کلمات کلیدی را در چند نکته و روش توضیح دهیم.
نکات ضروری برای انتخاب کلمات کلیدی موثر
مخاطب هدف خود را بشناسید
برای انتخاب مرتبط ترین کلمات کلیدی، داشتن درک عمیق از مخاطبان هدف بسیار مهم است. بعد از شناخت مخاطبان هدف تازه می توان به کلمات کلیدی فکر کرد زیرا تا زمانی که شما ندانید برای چه کسانی کلمه می سازید نمی توانید به درستی پیش بروید. جمعیت شناسی، شناخت علایق و رفتار جستجوی آنها باید در نظر گرفته شود. خود را جای آنها بگذارید و در مورد کلمات کلیدی ای که هنگام جستجوی محصولات یا خدمات مشابه شما استفاده می کنند، فکر کنید. برای به دست آوردن بینش در مورد ترجیحات و نیازهای مخاطبان خود، تحقیقات بازار کاملی انجام دهید.
یکی از مثال هایی که می توان در رابطه با اهمیت مخاطبان هدف زد شناخت اشتباه آنها است. فرض کنید شما مخاطبان هدف خود را افراد جوان تشخیص دادید با این وجود که مخاطبان شما افراد مسن هستند، حال اگر در کلمات کلیدی از لفظ های نوجوانانه استفاده کنیم، کلمات درستی را انتخاب کردیم؟ قطعا اشتباه است و مخاطبان هدف نیازمند باز بینی هستند. البته در این مثال به خصوص باید روش های تبلیغاتی دیگر را نیز تست کرد چرا که معمولا افراد مسن آشنایی زیادی با فضای اینترنت ندارند و ممکن است تبلیغ ما به خوبی استقبال نشود.
تحقیق و استفاده از آمار
تحقیق در مورد کلمات کلیدی یک گام اساسی در یافتن کلمات کلیدی موثر برای تبلیغات گوگل شما است. با طوفان فکری فهرستی از اصطلاحات و عبارات مرتبط با موضوع و کلیت کسب و کار خود پیدا کنید و به وسیله برخی ابزار ها آنها را بررسی کنید. از ابزارهایی مانندGoogle Keyword Planner، SEMrush یا KWFinder برای گسترش فهرست کلمات کلیدی خود و کشف فرصت های جدید استفاده کنید. همچنین می توان با کمک این ابزار ها میزان جستجوی ماهانه هر کلمه کلیدی را پیدا و مقایسه کرد. این دست از ابزار ها چه به صورت رایگان و چه به صورت پولی زیاد هستند و نباید از آمار های آنها غافل شد. داده های ارزشمندی می دهند و شما را از میزان محبوبیت هر کلمه کلیدی با خبر می کنند.
این موضوع تنها بخشی از تحقیق در مورد کلمات کلیدی است و کل قضیه به اینجا ختم نمی شود. شما می توانید با پرسش از مخاطبان تان و یا استفاده از ابزار های دیگر تحقیقات خود را گسترش دهید. هر تحقیق و اطلاعات کامل تری در رابطه با کلمات کلیدی داشته باشید بهتر می توانید کلمات کلیدی مخصوص خود را بنویسید.
کلمات کلیدی طولانی و پر جزئیات
استفاده از عبارات طولانی تر به عنوان کلمه کلیدی کار ما را خاص تر می کند و مخاطبان خاصی را مورد هدف قرار می دهد. اگرچه ممکن است حجم جستجوی کمتری داشته باشند، اما اغلب منجر به فروش و سود بالاتری می شوند. کلمات کلیدی طولانی را در تبلیغ های خود بگذارید تا کاربرانی را جذب کنید که پایین تر از قیف فروش هستند و به احتمال زیاد قصد خرید دارند. به عنوان مثال اگر کفش های کتانی برند زنانه تولید می کنید بجای «کفش های کتانی» از «کتانی های برند زنانه» استفاده کنید تا به صورت دقیق تر مخاطبان هدف را نشانه بگیرد. البته این راهکار برای تمام کسب و کار ها کارساز نیست. برخی کسب و کار ها محصولات گسترده و کلی ای تولید می کنند که استفاده از عبارات طولانی به آنها پیشنهاد نمی شود.
تجزیه و تحلیل رقبا
تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی رقبای شما می تواند بینش ارزشمندی در مورد آنچه در صنعت تان است به شما بدهد. رقبای برتر خود را شناسایی کنید و از ابزارهایی مانند SpyFu یا SimilarWeb برای کشف کلمات کلیدی شان استفاده کنید. این اطلاعات می تواند به شما کمک کند تا از رقبا جلوتر بیفتید و کلمات کلیدی بهتری به نسبت آنها بسازید. به طور کلی در تمام زمینه های هر کسب و کار نباید از رقبا غافل شد چرا که میزان رشد ما بسته به تمایز مان به نسبت رقبا است.
استفاده از کلمات کلیدی منفی
کلمات کلیدی منفی به شما این امکان را می دهند که برخی کلمات را از تبلیغ تان حذف کنید. با استفاده از کلمات کلیدی منفی، می توانید از نمایش تبلیغات خود در جستجو های نامربوط جلوگیری کنید، در هزینه تبلیغات خود صرفه جویی کنید و عملکرد بازاریابی خود را بهبود ببخشید. برای مثال، اگر محصولات ممتاز و گران قیمتی می فروشید، بهتر است کلمه «ارزان» و یا «تخفیف» را به عنوان کلمات کلیدی منفی انتخاب کنید تا مشتریانی که به دنبال کالا های ارزان تر هستند حذف شوند. کلمات کلیدی منفی باعث می شود تا تبلیغ شما تنها به کسانی نمایش داده شود که کلمات کلیدی تان را جستجو کردند اما در آن از کلمات منفی شما استفاده نشده.
در نظر داشتن الگوریتم ها
گوگل ادز الگوریتم های مختلفی در رابطه با کلمات کلیدی و نحوه نمایش آنها دارد که اطلاعات داشتن در مورد آن برای ساخت کلمات کلیدی بهتر کمک کننده است. به عنوان مثال یکی از سیستم هایی که گوگل با آن تصمیم می گیرد که تبلیغ را به مخاطب نشان بدهد یا خیر سیستم تطابق کلمات کلیدی است. زمانی که مشتری عبارتی را جستجو می کند، آن عبارت در یکی از گروه بندی های تطابق گوگل قرار می گیرد. اگر آن عبارت جستجو شده با کلمات کلیدی شما به میزان خوبی تطابق داشت، تبلیغ شما فعال می شود و برای مخاطب نشان می دهد اما اگر به میزان مناسبی تطابق نداشت تبلیغ نشان داده نمی شود. یادگیری انواع تطابق ها و استفاده از آنها تاثیرات مثبتی دارد و پیشنهاد می شود حتما از آن بهره ببرید.
استفاده از کلمات کلیدی منطقه ای
اگر کار کسب و کار شما محدود به مکانی خاص است مانند شهر، محله، استان و یا … از کلمات کلیدی حاوی مکان استفاده کنید. به عنوان مثال اگر خدمت رسانی شما تنها محدود به تهران است به جای عبارت «بهترین کتانی فروشی ها» از عبارت «بهترین کتانی فروشی های تهران» استفاده کنید. این نکته تا حدی با بخش عبارات طولانی نیز ارتباط دارد. در هر دو روش باید با توجه به نیازمان میزان اطلاعات عبارت کلیدی را بیشتر کنیم. این اطلاعات می تواند زمانی یا مکانی و یا هر نوع دیگری باشد. اگر بخواهیم هر دو اطلاعات زمانی و مکانی را در یک عبارت بیاوریم می توان به عبارت «مکان های دیدنی تهران در 1402» اشاره کرد که علاوه بر تهران(مربوط به مکان) به سال 1402(زمانی) نیز اشاره دارد.
هزینه برای هر کلمه کلیدی
یکی دیگر از نکاتی که قبل از ثبت کلمات کلیدی باید در نظر گرفت بحث هزینه آنها است. همانطور که در بخش مقدمه نیز به آن اشاره شد، گوگل هزینه تبلیغات خود را بر اساس تعداد کلیک بر روی آن محاسبه می کند. هر فردی که بر روی تبلیغ کلیک کند هزینه ای از شما بابت مفید بودن تبلیغ گرفته می شود. میزان این هزینه را Cost Per Click یا CPC می نامیم که هزینه قابل پرداخت را برای هر کلیک اعلام می کند. البته این عدد تقریبی است و به صورت دقیق اندازی گیری نشده است اما می تواند دیدی کلی در رابطه با هزینه به شما بدهد. CPC را می توان از همان ابزار هایی که در بالاتر معرفی شدند بدست آورد و جزئیات زیادی ندارد.
تطابق هدف با کلمات کلیدی
بعضی مواقع پیچیدگی ها و فرورفتگی بیش از حد در کار باعث می شود یادمان برود دقیقا که برای چه هدف و مخاطبانی قصد ساخت کلمات کلیدی داریم. کلمات کلیدی شما باید با اهداف مورد نظرتان و مخاطبان مورد هدف تطابق داشته باشد و از اصل مسئله دور نشود. به عنوان مثال اگر شرکت شما فروشنده بلیط هواپیما است نباید به حاشیه رفت و از عباراتی همچون «هواپیمای مسافربری» استفاده کرد. شاید این عبارت به کلیت کار شما مرتبط باشد ولی آیا بحث فروش اینترنتی بلیط را انتقال می دهد؟ این عبارت برای یک مقاله علمی مناسب تر است و اهداف بازاریابی و فروش ندارد. در این مورد می توان از عبارت «فروش اینترنتی بلیط هواپیما» استفاده کرد که علاوه بر کامل تر بودن عبارت، اهداف ما را نیز دنبال می کند.
در کنار این نکته باید دروغ نیز دوری کنیم. زمانی که شما به مخاطب دروغ می گویید مخاطب به سایت شما می آید اما خریدی نمی کند. در این حالت علاوه بر ایجاد کدورت باید هزینه تبلیغ را نیز بپردازید. به عنوان مثال اگر در سایت تان قیمتی ذکر نکردید هیچ وقت از کلمه کلیدی قیمت استفاده نکنید. زمانی که فردی به دنبال قیمت است و آن را جستجو می کند از شما انتظار ارائه عددی مشخص را دارد که اگر دروغ باشد قطعا به سرعت سایت را می بندد.
کلام آخر
کلمات کلیدی و نحوه انتخاب شان جزئیات زیادی دارد که شاید نتوان تمام مطالب مربوط به آن را در این مقاله گفت اما ما سعی کردیم کلیت برخی روش ها را به طور مختصر توضیح دهیم. کلمات کلیدی می توانند تغییر کنند و به دست مردم و زمان ساخته می شوند؛ به همین دلیل همیشه سعی کنید هرکلمه ای که در نظر گرفتید با هر کیفیتی باز هم آن را بعد از مدتی دوباره بررسی کنید چرا که آمار و نتایج ممکن است در طول زمان تغییر کند.